PiterRun & PiterWalk 2013 - 2020

Historie

> Home
> Inschrijven
> Start- en vertrektijden bussen
> Routekaart
> Onze partners
> Historie

Hoe het begon in 2013 van Grou naar Lippenhuizen.

Liprunners brengen oorkonde St. Piter naar Lippenhuizen.

Door een besneeuwd landschap over halfbevroren paden hebben de Liprunners een boodschap van St. Piter afgelopen zaterdag naar de Piterkerk in Lippenhuizen gebracht. In Grou vertelde de goedheiligman blij te zijn met de aangehaalde vriendschapsband tussen het vroegere vissersdorp en het plaatsje op de flank van het beekdal Koningsdiep. ‘Er is maar een Piterfeest zoals in Grou, maar ik juich het toe als meer plaatsen met een Piterkerk zo’n mooi lentefeest vieren’, aldus Sint Piter. Lippenhuizen voegde als eerste dorp die daad bij het woord.

De oorkonde van Sint Piter  start

Hoe het verder ging in 2014

Om de afstand terug te brengen naar ongeveer een halve marathon en het parcours landschappelijk aantrekkelijker te maken werd de Piterkerk in Ureterp uitgekozen als vertrekpuntvoor de tweede editie. Tevens werd, om het aantal van twee 'boodschappers' van de eerste editie te overtreffen, aan werving gedaan bij vrienden en werden de atletiekvereningen van Heerevenveen en Drachten benaderd. Om de loop toegankelijk te maken werden 'aanhaakpunten' op 9 km en op 1,5 km (kidsrun) toegevoegd in het parcours. Dit alles leidde tot een kleine 50 enthousiaste deelnemers, die zo bleek uit de reacties, het evenement allen erg konden waarderen. Het lentefeest in de Piterkerk in Lippenhuizen met als hoofdact 'The Given Horse' bracht een vrolijk einde aan deze mooie lenteloop!

piterrun lippenhuizen 2014  Piterrun Lippenhuizn2014

2015, 2016, 2017 en 2018

Ondertussen heeft de PiterRun en PiterWalk een vaste plek gekregen op de hardloop- en wandelkalender van zuidoost Friesland! Door de inzet van vele vrijwilligers uit Lippenhuizen is het evenement steeds een groot succes geworden! Dit motiveert ons om ook dit jaar weer een mooi evenement neer te zetten.

2019

Dit jaar vertrokken we voor het eerst vanuit Wijnjewoude met haar prachtige Duurswouderheide. Veel positieve reactie op het parcours. In 2020 nog een keer dit parcours, nu met een aanvulling van 9,8 km wandelen.

Copyright: Liprunners Lippenhuizen 2019